Tiger Meubels

Bekijk het assortiment
Zoek een Tiger verkooppunt

Montage Meubel

Onze badkamermeubels worden middels schroeven en pluggen aan de wand gemonteerd. Controleer of de wanden in de badkamer het gewicht van de meubels kunnen dragen en of er geen leidingen door de muur lopen, daar waar u het meubel gaat bevestigen. Bij twijfel adviseren wij contact op te nemen met een vakman.
 
Het bijgeleverde montagemateriaal is uitsluitend geschikt voor montage van het meubel op een massief betonnen wand. De bevestigingsmethode en het type schroeven en pluggen voor overige materialen dient in overleg met een vakman bepaald te worden. Controleer de meubelonderdelen vóór plaatsing zorgvuldig op beschadigingen en/of gebreken, monteer in geen enkel geval een beschadigd badkamermeubel. Eventuele onvolkomenheden dienen binnen 24 uur na levering aan uw dealer te worden doorgegeven. Hierbij geldt gemonteerd is geaccepteerd.
 
Om eventuele schade tijdens de montage te voorkomen is het van belang dat u de meubelonderdelen met bescherming op de vloer neer zet. De badkamer dient voorzien te zijn van voldoende ventilatie ter beperking van de luchtvochtigheid in de ruimte. In de bouwregelgeving worden minimale eisen gesteld aan de hoeveelheid ventilatie die nodig is in woningen. Kit de naden tussen het meubel en de wand en tussen het meubel en het wastafelblad waterdicht af conform de montage instructies.
 
Indien het badkamermeubel wordt voorzien van verlichting of een stopcontact met schakelaar dienen de IP-normen (International Standard IEC60529) in acht genomen te worden.
 
Plaats het badkamermeubel nooit op een positie waar het rechtstreeks in contact kan komen met
spatwater van het bad en/of de douche.

Gebruiks- & Onderhoudsvoorschriften Meubels

Meubels

Onze badkamermeubels zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in de badkamer. Direct contact met (spat)water of extreme luchtvochtigheid kunnen echter schade aan de meubeldelen veroorzaken. Natte plekken dienen direct droog gemaakt te worden en vochtige voorwerpen (zoals handdoeken) mogen niet over of tegen het meubel worden gehangen.

Voor normaal onderhoud van onze badkamermeubels gebruikt u een zachte vochtige doek met een milde allesreiniger. Gebruik geen reinigingsmiddelen die chloor, schuurmiddelen of agressieve zuren bevatten aangezien deze middelen het oppervlak kunnen beschadigen. Verwijder verontreinigingen zo snel mogelijk na het ontstaan. Maak natte plekken zo snel mogelijk droog om doordringing van vocht te voorkomen.

Mineraal marmer / polybeton wastafel

De Tiger wastafelbladen / wastafels zijn geschikt voor een watertemperatuur van maximaal 70°. Hogere temperaturen kunnen scheuren in het oppervlakte veroorzaken. Voor algemene onderhoudsinstructies zie hierboven. Eventuele krassen of doffe plekken zijn te behandelen met auto polish. Ter bescherming van het oppervlak dienen gemorste substanties zoals haarverf en kleurspoelingen direct verwijderd te worden. Spoel goed na.

Keramisch wastafelblad / wastafel

Naast de algemene onderhoudsinstructies kunnen eventuele kalkresten worden verwijderd metbijvoorbeeld schoonmaakazijn. Het contact met metalen gebruiksvoorwerpen zoals staal, titaan, messing of koper kan leiden tot grijze of zwarte verkleuringen. Voor het verwijderen van deze verkleuringen is een reinigingsmiddel voor keramische kookplaten zeer geschikt.