Tiger Toiletzittingen

Bekijk het assortiment
Zoek een Tiger verkooppunt

Stap 1

Kies de juiste vorm

Kijk van tevoren goed welke vorm je toiletpot heeft. De meeste toiletten hebben een standaard vorm waarop ook een standaard toiletzitting past. Er zijn echter ook minder voorkomende vormen zoals de D-vorm / D-shape (ook daarvoor heeft Tiger geschikte toiletbrillen zoals de Memphis en Carter). Let dus goed op bij de aankoop van je zitting of de vorm overeenkomt met je toiletpot. Op de afbeelding zie je de vier meest voorkomende vormen.
 

Kies de juiste afmetingen (omvang en hartafstand)

Naast dat het belangrijk is om naar de afmetingen van de toiletpot zelf te kijken (de breedte en de afstand van het midden van de scharniergaten tot voorkant), is de hartafstand ook zeer belangrijk. Misschien nog wel belangrijker zelfs, want als de hartafstand niet passend is, kan je toiletzitting niet monteren. De hartafstand is de afstand tussen de de middelpunten van de sharniergaten. Deze staan, net zoals de afmetingen van de bril zelf, in principe altijd vermeld op de verpakking of de website van de aanbieder.
 

Stap 2

Stap 3

Kies de juiste vorm van montage

Als de scharniergaten via de onderkant te bereiken zijn, dan heb je een toiletpot waarop de zitting met de standaard montage te monteren is. Dit kan je herkennen doordat je via de zijkant van de toiletpot de onderkant van de scharniergaten kan bereiken. Als je niet bij de onderkant van de scharniergaten kan doordat de zijkant gesloten is, moet je kiezen voor topmontage/top fixing.
 

Kies het juiste materiaal

Duroplast: Duroplast wc-brillen zijn praktisch onbreekbaar, antibacterieel en krasbestendig. Zelfs na jarenlang gebruik beleef je nog plezier aan deze bril.
MDF/hout: Deze zittingen bestaan uit houtsnippers die in kunstharslijm zijn geperst. Het neemt snel de lichaamstempratuur aan waardoor het erg comfortabel zit. Door de lak is de wc-bril ook erg eenvoudig te reinigen.
Thermoplast: Thermoplast toiletzittingen zijn licht in gewicht, sterk en nagenoeg onbreekbaar. Daarnaast zijn ze bestand tegen krassen waardoor ze jarenlang meegaan. Ook is thermoplast erg goed te recyclen.

Stap 4

Stap 5

Kies de functionaliteiten die je wilt hebben

Er is tegenwoordig meer mogelijk met een toiletzitting dan je denkt. De gemiddelde WC-bril van een paar jaar geleden had lang niet zoveel opties als de WC-bril van nu. Super fijn natuurlijk al die opties, maar misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij hier alle functionaliteiten van de toiletbrillen van Tiger hueronder op een rijtje voor je gezet.