Onderhoud badkamer

Badkameraccessoires, toiletzittingen en kranen
Het advies is om deze te producten te reinigen met een zacht, vochtig doekje wanneer ze vies zijn. Gebruik nooit schuurmiddelen, chloor of zoutzuurhoudende schoonmaakmiddelen.

Wastafels en douchebakken
Gietmarmer

Reinigen met een zacht, vochtig doekje; geen schuurmiddelen gebruiken. Bescherm uw wastafel of douchebak tegen:
  • wc-reinigers en chloor
  • speciale kalkverwijderingsmiddelen en agressieve zuren
  • haarverf- en kleurspoelingen; laat geen verfresten indrogen
Eventuele krassen of doffe plekken kunt u weer laten glanzen door de plekken zorgvuldig met een auto poetsmiddel te behandelen.
 
Keramiek
Voor normaal onderhoud adviseren wij de gangbare sanitair reinigers. Hardnekkige kalkafzetting kan met een schuursponsje of de bekende schoonmaakmiddelen met azijn (kalkoplossers) verwijderd worden. Eventuele strepen/puntjes ontstaan door contact met metalen (b.v. staal, messing) kunnen met een mild schuurmiddel op basis van kwartszand verwijderd worden. Gebruik het middel alleen op de te behandelen plek. Doe dit echter niet te vaak omdat het middel het oppervlak kan beschadigen.

Douchecabines
Gebruik na iedere douchebeurt een raamwisser of doek om de wanden droog te maken. Reinig de wanden bij voorkeur met een niet agressieve vloeibare zeep. Mocht zich toch kalk vormen op de wanden, gebruik dan bijv. schoonmaakazijn of speciaal hiervoor ontwikkelde kalkreiniger. Gebruik nooit agressieve of schurende schoonmaakmiddelen.