Stap 1: Kies de afmeting en het aantal laden die het beste passen bij jouw situatie

Badkamermeubels zijn er in veel verschillende maten, kijken daarom altijd goed naar de afmetingen: passen de afmetingen binnen jouw badkamer? En ook belangrijk: passen de afmetingen bij jouw behoeften? Sta je bijvoorbeeld ’s ochtends met meerdere personen in de badkamer? Dan is het wellicht handig om een breed badkamermeubel van 120 cm te nemen. Ben je alleen of heb je een iets kleinere badkamer? Dan heb je misschien genoeg aan een badkamermeubel van 60 cm breed. Ook het aantal laden is natuurlijk van belang. Wil je per persoon bijvoorbeeld een eigen lade, dan kun je dat hierop afstemmen. 

 • De standaard breedtematen van Tiger badkamermeubels zijn: 60 cm, 80 cm, 100 cm en 120 cm
 • De standaard dieptematen van Tiger badkamermeubels zijn: 39 cm en 45 cm
 • Je kunt kiezen uit de volgende aantallen laden bij een Tiger badkamermeubel: 1, 2 of 4

​Bekijk de onderkasten

Stap 2: Kies de kleur van je kasten

De kleur van je kasten bepaalt natuurlijk het grootste deel van de uitstraling van je badkamermeubel. Deze moet natuurlijk passen bij de sfeer in je badkamer. Een badkamermeubel is namelijk een grote sfeerbepaler in je badkamer. Denk daarom altijd goed na over welke kleur je graag zou willen zien. Zo past een zwart meubel bijvoorbeeld goed in een industriële badkamer en een houten meubel past dan weer goed in een landelijke badkamer. Wil je meer voor een tijdloze kleur gaan? Dan kun het beste kiezen voor de kleur wit. 

De standaard kleuren:
 • Naturel eik: 
 • Chalet eik: 
 • Wit hoogglans: 
 • Mat zwart: 

Bekijk alle meubels

Stap 3: Kies je wastafel of waskom

Gaat je voorkeur uit naar een geïntegreerde wastatel of een kom op een houten wastafelblad? Een wastafel is erg praktisch en biedt veel ruimte, een waskom is erg modern en is vaak een mooi stijlelement in de badkamer.

Er is veel mogelijk als je een wastafel of waskom gaat kiezen. Er zijn velen materialen, vormen en kleur. Vooral de materiaalkeuze is hierbij erg belangrijk. We hebben de voordelen van de verschillende materialen die we gebruiken voor je op een rijtje gezet:

 • Mineraalcomposiet / polybeton: Gepolijste uitstraling, naadloze aansluiting, strakke hoeken en krasbestendig
 • Keramiek: Sterk, slijt niet snel, krasbestendig, goed kleur behoud en recylebaar

Bekijk de wastafels en waskommen

Stap 4: Kies het aantal laden en de soort greep

Er zijn verschillende soorten grepen beschikbaar voor Tiger badkamermeubels. Een greep draag bij aan de uitstraling van je badkamermeubel. Een greeploos meubel zorgt voor een strakkere uitstraling terwijl een komgreep meer een klassieke uitstraling heeft. 

 • Soorten grepen: Greeploos / semi greeploos, beugelgreep en topgreep
 • Kleuren: mat zwart, mat wit, RVS geborsteld en chroom

Bekijk de meubelgrepen

Stap 5: Wil je extra opbergruimte? Kijk dan naar een spiegelkast en/of kolomkast

Bij Tiger bieden we naast de wastafelonderkasten ook bijpassende spiegel en - kolomkasten. Deze kasten zorgen voor extra opbergruimte in je badkamer, wat er voor zorgt dat je badkamer een stuk netter uitziet. Een opgeruimde badkamer ziet er daarnaast ook nog eens een stuk groter uit. 

 • De standaard breedtematen van Tiger spiegelkasten zijn: 60 cm, 80 cm en 120 cm
 • De standaard breedtemaat van een Tiger kolomkast is: 40 cm

Bekijk de spiegel- en kolomkasten 

Stap 6: Kies je kraan en bijbehorende afvoer

Ieder wastafel verdiend een design kraan die goed combineert met je accessoires (zie stap 8). Vergeet ook de afvoer van dat water ook niet; Tiger biedt verschillende oplossingen siffons van design voor die mooie open kast tot ruimtebesparende sifon die er voor zorgt dat de la altijd netjes sluit.  

Combineer de volgende producten:

 • Kranen
 • Sifons & afvoerpluggen

 Bekijk kranen & toebehoren

Stap 7: Kies je badkamerverlichting

Je badkamerverlichting moet natuurlijk passen bij je meubel. Kijk daarom atijd goed naar de vorm, kleur en afmeting van de lamp. Naast dat de uitstraling van je verlichting erg belangriijk is, is ook het soort ligt erg belangrijk. Een goed verlichte spiegel is onmisbaar in iedere badkamer voor het scheren, aanbrengen van make-up of gezichtsverzorging. Wanneer je het verkeerde licht gebruikt, kun je al snel een detail over het hoofd zien.

Meer informatie over badkamerverlichting

Stap 8: Stijlen met accessoires

Om je badkamermeubel nog beter tot zijn recht te laten komen kun je er voor kiezen je om badkameraccessoires af te stemmen op je badkamermeubel. Er zijn natuurlijk vele manieren van stijlen mogelijk. Zo kun je er voor kiezen om je accessoires te laten matchen met de kleur van je kraan, wastafelblad of onderkast. Je kunt juist ook voor het contrast gaan: als je bijvoorbeeld een wit badkamermeubel hebt, dat kunnen zwarte accessoires hier heel goed bij staan.

Bekijk de badkameraccessoires