Houd je badkamer mooi

Als je nieuwe artikelen voor je badkamer aanschaft, wil je natuurlijk ook dat die lang mooi blijven. We hebben de belangrijkste adviezen even voor je op een rijtje gezet. Wil je meer weten over de montage van bepaalde producten? Klik dan op een van de foto’s hiernaast of kijk in de bijgeleverde handleiding.

Badkameraccessoires, toiletzittingen en kranen
Het advies is om deze te producten te reinigen met een zacht, vochtig doekje wanneer ze vies zijn. Gebruik nooit schuurmiddelen, chloor of zoutzuurhoudende schoonmaakmiddelen.

Meubels
Voor normaal onderhoud van onze badkamermeubels gebruik je een zachte vochtige doek met een milde allesreiniger. Gebruik geen reinigingsmiddelen die chloor, schuurmiddelen of agressieve zuren bevatten aangezien deze middelen het oppervlak kunnen beschadigen. Verwijder verontreinigingen zo snel mogelijk na het ontstaan. Maak natte plekken zo snel mogelijk droog om doordringing van vocht te voorkomen.

Wastafels
Gietmarmer

Reinigen met een zacht, vochtig doekje; geen schuurmiddelen gebruiken. Bescherm uw wastafel tegen:
  • wc-reinigers en chloor
  • speciale kalkverwijderingsmiddelen en agressieve zuren
  • haarverf- en kleurspoelingen; laat geen verfresten indrogen
Eventuele krassen of doffe plekken kunt u weer laten glanzen door de plekken zorgvuldig met een auto poetsmiddel te behandelen.
 
Keramiek
Voor normaal onderhoud adviseren wij de gangbare sanitair reinigers. Hardnekkige kalkafzetting kan met een schuursponsje of de bekende schoonmaakmiddelen met azijn (kalkoplossers) verwijderd worden. Eventuele strepen/puntjes ontstaan door contact met metalen (b.v. staal, messing) kunnen met een mild schuurmiddel op basis van kwartszand verwijderd worden. Gebruik het middel alleen op de te behandelen plek. Doe dit echter niet te vaak omdat het middel het oppervlak kan beschadigen.