Zelf je meubel monteren

Het ophangen van een badkamermeubel is niet moeilijk. Met de bijgeleverde montagematerialen en duidelijke montagehandleiding helpen we je graag op weg. Hieronder vind je nog een aantal extra tips waar je rekening mee kunt houden. 

Onze badkamermeubels worden middels schroeven en pluggen aan de wand gemonteerd. Controleer of de wanden in de badkamer het gewicht van de meubels kunnen dragen en of er geen leidingen door de muur lopen, daar waar je het meubel gaat bevestigen. Bij twijfel adviseren wij contact op te nemen met een vakman.
 
Het bijgeleverde montagemateriaal is uitsluitend geschikt voor montage van het meubel op een massief betonnen wand. De bevestigingsmethode en het type schroeven en pluggen voor overige materialen dient in overleg met een vakman bepaald te worden. Controleer de meubelonderdelen vóór plaatsing zorgvuldig op beschadigingen en/of gebreken, monteer in geen enkel geval een beschadigd badkamermeubel. Eventuele onvolkomenheden dienen binnen 24 uur na levering aan je dealer te worden doorgegeven. Hierbij geldt gemonteerd is geaccepteerd.
 
Om eventuele schade tijdens de montage te voorkomen is het van belang dat je de meubelonderdelen met bescherming op de vloer neer zet. De badkamer dient voorzien te zijn van voldoende ventilatie ter beperking van de luchtvochtigheid in de ruimte. In de bouwregelgeving worden minimale eisen gesteld aan de hoeveelheid ventilatie die nodig is in woningen. Kit de naden tussen het meubel en de wand en tussen het meubel en het wastafelblad waterdicht af conform de montage instructies.
 
Indien het badkamermeubel wordt voorzien van verlichting of een stopcontact met schakelaar dienen de IP-normen (International Standard IEC60529) in acht genomen te worden.
 
Plaats het badkamermeubel nooit op een positie waar het rechtstreeks in contact kan komen met spatwater van het bad en/of de douche.

Gebruiks- & Onderhoudsvoorschriften

Onze badkamermeubels zijn ontwikkeld voor normaal huishoudelijk gebruik. Direct contact met (spat)water of extreme luchtvochtigheid kan echter schade aan de meubeldelen veroorzaken. Natte plekken dienen direct droog gemaakt te worden en vochtige voorwerpen (zoals handdoeken) mogen niet, in, over of tegen het meubel worden gehangen. Zorg voor voldoende ventilatie in de badkamer. Indien het meubel vochtig is na gebruik van de badkamerruimte dient het afgedroogd te worden om opzwelling te voorkomen.

Gebruik voor de dagelijkse reiniging en om kalkaanslag te voorkomen een zachte vochtige doek, water en eventueel een milde allesreiniger (bv. groene zeep). Let op dat er na reiniging geen vochtige plekken achterblijven, zo nodig droogwrijven met een schone doek. Gebruik geen schuursponsjes, microvezeldoekjes, staalwol, harde of scherpe voorwerpen of reinigingsmiddelen die chloor, schuurmiddelen of agressieve zuren bevatten aangezien deze middelen het oppervlak kunnen beschadigen.

Vermijd contact met zuren, ammoniak, bijtende schoonmaakmiddelen, haarkleurmiddelen, peroxide of chloor. Meng ook nooit verschillende schoonmaakmiddelen of laat ze langtijdig inwerken. Verwijder verontreinigingen zo snel mogelijk na het ontstaan om inwerking te vermijden. Spoel vervolgens overvloedig na met helder water. Ook huidverzorgingsproducten zoals scheerschuim, tandpasta, shampoo, douchegel en vloeibare zeep of make-up kunnen schade veroorzaken. Verwijder deze ook onmiddellijk en spoel goed na met water.

Mineraal composiet/polybeton wastafels
Mineraal composiet/polybeton wastafels zijn bestand tegen een watertemperatuur tot maximaal 65˚. Controleer hiervoor de ingestelde keteltemperatuur. Hogere temperaturen kunnen haarscheurtjes in de toplaag veroorzaken. Bij kalkaanslag adviseren wij schoonmaakazijn.
Als de mineraal composiet/polybeton wastafel om welke reden lichte krassen vertoont of zijn glans is verloren, kan deze gepolijst worden met een extra fijn polijstmiddel en vervolgens met babyolie ingewreven worden. Wees voorzichtig met vallende voorwerpen. Deze kunnen de wastafel blijvend beschadigen.

Keramische wastafels/kommen
Keramische wastafels/kommen in contact met metalen gebruiksvoorwerpen zoals staal, titaan, messing of koper kan leiden tot grijze of zwarte verkleuringen. Voor het verwijderen van deze verkleuringen is een sanitairgum of een reinigingsmiddel voor keramische kookplaten geschikt. Ter behoud van het glanzende oppervlak kan de wastafel met autowax behandeld worden. Bij kalkaanslag adviseren wij schoonmaakazijn. Wees voorzichtig met vallende voorwerpen. Deze kunnen de wastafel blijvend beschadigen.

Glazen wastafels
Glazen wastafels dienen gekit te worden met een zuurvrije silicone. Glazen wastafels zijn bestand tegen een watertemperatuur tot maximaal 65˚. Controleer hiervoor de ingestelde keteltemperatuur. Hogere temperaturen kunnen haarscheurtjes of verkleuringen in de toplaag veroorzaken. Bij kalkaanslag adviseren wij schoonmaakazijn. Wees voorzichtig met vallende voorwerpen. Deze kunnen de wastafel blijvend beschadigen.

Spiegels
Beschadiging van de verzilvering op de randen van de spiegel heeft altijd als oorzaak: Intrekken van vocht en/of gebruik van de verkeerde reinigingsmiddelen. De verzilvering is een edelmetaal, maar kan ook oxideren. Neem de volgende regels in acht om dit te voorkomen: De randen van de spiegel altijd goed droogmaken na het douchen/baden of na het schoonmaken. Zo kunnen er geen schoonmaakresidu’s of vochtigheid achterblijven op de zijkant of achterzijde van de spiegel die schade kunnen veroorzaken. Zorg voor voldoende ventilatie. Verwijder spetters, druppels en vlekken alleen met een zachte, vochtige doek. Verwijder cosmetica- en vetresten met een zeemleer en warm water. Hardnekkig vuil eventueel met een druppeltje afwasmiddel. Gebruik nooit zure of alkalische chemicaliën, ammoniak, ruitenreinigers of schuurmiddelen en draag geen sierraden om krassen te voorkomen.

Zoek een Tiger verkooppunt