Stap 1

Kies de juiste vorm

Kijk van tevoren goed welke vorm je toiletpot heeft. De meeste toiletten hebben een standaard vorm waarop ook een standaard toiletzitting past. Er zijn echter ook minder voorkomende vormen zoals de D-vorm / D-shape (ook daarvoor heeft Tiger geschikte toiletbrillen zoals de Memphis en Carter). Let dus goed op bij de aankoop van je zitting of de vorm overeenkomt met je toiletpot.

Kies de juiste afmetingen (omvang en hartafstand)

Naast dat het belangrijk is om naar de afmetingen van de toiletpot zelf te kijken (de breedte en de afstand van het midden van de scharniergaten tot voorkant), is de hartafstand ook zeer belangrijk. Misschien nog wel belangrijker zelfs, want als de hartafstand niet passend is, kun je de toiletzitting niet monteren. De hartafstand is de afstand tussen de de middelpunten van de scharniergaten. Deze staan, net zoals de afmetingen van de bril zelf, in principe altijd vermeld op de verpakking of de website van de aanbieder.
 

Stap 3

Kies de juiste wijze van montage

Als de scharniergaten via de onderkant te bereiken zijn, dan heb je een toiletpot waarop de zitting met de standaard montage te monteren is. Dit kan je herkennen doordat je via de zijkant van de toiletpot de onderkant van de scharniergaten kan bereiken. Als je niet bij de onderkant van de scharniergaten kan doordat de zijkant gesloten is, moet je kiezen voor een toiletzitting met Easy fixing. Hiermee kun je de zitting eenvoudig vanaf de bovenkant op de toiletpot monteren.
 

Stap 4

Kies het juiste materiaal

Duroplast: Duroplast wc-brillen zijn praktisch onbreekbaar, antibacterieel en krasbestendig. Zelfs na jarenlang gebruik beleef je nog plezier aan deze bril.
MDF/hout: Deze zittingen bestaan uit houtsnippers die in kunstharslijm zijn geperst. Het neemt snel de lichaamstempratuur aan waardoor het erg comfortabel zit. Door de lak is de wc-bril ook erg eenvoudig te reinigen.
Thermoplast: Thermoplast toiletzittingen zijn licht in gewicht, sterk en nagenoeg onbreekbaar. Daarnaast zijn ze bestand tegen krassen waardoor ze jarenlang meegaan. Ook is thermoplast erg goed te recyclen.

Stap 5

Kies de functionaliteiten die je wilt hebben

Er is tegenwoordig meer mogelijk met een toiletzitting dan je denkt. De gemiddelde bril van een paar jaar geleden had lang niet zoveel opties als de wc-bril van nu. Hier vind je de mogelijke functionaliteiten van de toiletbrillen van Tiger:

  • Comfort Feel: Deze zittingen voelen zacht en comfortabel aan.
  • Comfort Seat: Je zit comfortabeler vanwege de extra grote afmeting. De maximale draagkracht bedraagt 300kg.
  • Easy Clean: Hiermee kun je gemakkelijk de bril van de toiletpot loskoppelen en weer terugklikken.
  • Easy Fixing: Zorgt voor montagegemak, deze scharnieren zijn namelijk eenvoudig te bevestigen vanaf de bovenkant.
  • Family Seat: Een wc-bril voor de hele familie; voor de volwassenen een gewone bril en voor de kinderen een verkleinde zitting.
  • Night Light: Met deze functie gaat de ingebouwde LED verlichting automatisch aan in het donker wanneer je geluid maakt.
  • Soft Close: Het soft close systeem zorgt ervoor dat de deksel niet in een keer hard dichtvalt.
  • Steady Fix: De verstevigde scharnieren zorgen er voor dat je toiletbril niet verschuift waardoor de bril altijd juist is gepositioneerd.