De perfecte toiletzitting voor jouw situatie

Er komt stiekem toch wat kijken bij het kiezen van de juiste toiletzitting:
  1. Welke vorm moet ik kiezen?
  2. Welke afmetingen heb ik nodig?
  3. Welke wijze van montage wil ik?
  4. Welk materiaal vind ik het prettigst?
  5. Welke functionaliteiten zou ik graag willen?
Onderaan deze pagina worden deze stappen verder toegelicht. 
 

Wil je bijvoorbeeld graag een extra hygiënische toiletzitting?

Materiaal is erg belangrijk als je een extra hygiënische toiletzitting zoekt. Wanneer je wc-bril van duroplast is gemaakt heb je bijvoorbeeld een groot voordeel omdat dit materiaal antibacterieel is. Let ook goed op de vorm: kies een wc bril met zo min mogelijk hoekjes en randjes (zoals buffers) omdat hier minder snel viezigheid achterblijt. Daarnaast kun je deze toiletbrillen in een handomdraai schoonmaken. Ook is een easy clean toiletzitting, oftewel een afklikbare wc-bril, handig zodat je zeker weet dat je tijdens het schoonmaken overal goed bij kan.  
 

Memphis - duroplast

Deze zitting met D-design is uitermate geschikt voor toiletpotten met rechte zijwanden zoals veel gezien bij hangtoiletten en wandclosetten. Het monteren van de wc-bril vindt plaats aan de bovenzijde en is dus binnen een paar minuten geregeld. 

Functioliteiten:  Easy Clean, Easy Fixing, Soft Close

Waar te koop?

Blade - Duroplast

Deze design wc-bril Blade geeft ieder toilet een moderne en tijdloze uitstraling. De zitting en deksel hebben een extreem dunne belijning en een witte kleur die perfect aansluit op iedere toiletpot.

Functionaliteiten: Easy Clean, Soft Close, Easy Fixing

Waar te koop?

Elvas - Duroplast

Met deze Elvas wc-bril heeft Tiger de ideale oplossing voor hangtoiletten of toiletpotten met rechte wanden. Het platte, ronde ontwerp van de wc-bril sluit super strak aan op het design van je toilet. 

Functionaliteiten: Easy Clean, Soft Close, Easy Fixing

Waar te koop?

Pasadena - Thermoplast

De Tiger wc-bril Pasadena is gemaakt van thermoplast en is onbreekbaar. DHet reinigen van de wc-bril gaat eenvoudiger doordat deze met het Easy Clean mechanisme eenvoudig van de bevestigingsset te verwijderen is. 

Functionaliteiten: Soft Close, Easy Clean, Steady Fix

Waar te koop?

Blackwash - MDF

Deze stijlvolle zwarte wc-bril is voorzien van een houtnerf wat een matte uitstraling geeft die past in iedere badkamer of toilet. De Blackwash is gemaakt van MDF en is een comfortabele toiletzitting, doordat de zitting snel je lichaamstemperatuur opneemt.

Functionaliteit(en): Soft close

Waar te koop?

Steigerhout - MDF

Steigerhout is niet alleen voor tafels of kasten, ook voor het toilet heeft Tiger een stoere wc-bril in deze stijl. Bevestigd met zilveren scharnieren geeft deze wc-bril een tijdloze uitstraling die ook goed past in een industriële badkamer of toilet.

Functionaliteit(en): Soft Close

Waar te koop?

Stap 1

Kies de juiste vorm

Kijk van tevoren goed welke vorm je toiletpot heeft. De meeste toiletten hebben een standaard vorm waarop ook een standaard toiletzitting past. Er zijn echter ook minder voorkomende vormen zoals de D-vorm / D-shape (ook daarvoor heeft Tiger geschikte toiletbrillen zoals de Memphis en Carter). Let dus goed op bij de aankoop van je zitting of de vorm overeenkomt met je toiletpot. Op de afbeelding zie je de vier meest voorkomende vormen.
 

Stap 2

Kies de juiste afmetingen (omvang en hartafstand)

Naast dat het belangrijk is om naar de afmetingen van de toiletpot zelf te kijken (de breedte en de afstand van het midden van de scharniergaten tot voorkant), is de hartafstand ook zeer belangrijk. Misschien nog wel belangrijker zelfs, want als de hartafstand niet passend is, kan je toiletzitting niet monteren. De hartafstand is de afstand tussen de de middelpunten van de sharniergaten. Deze staan, net zoals de afmetingen van de bril zelf, in principe altijd vermeld op de verpakking of de website van de aanbieder.
 

Stap 3

Kies de juiste wijze van montage

Als de scharniergaten via de onderkant te bereiken zijn, dan heb je een toiletpot waarop de zitting met de standaard montage te monteren is. Dit kan je herkennen doordat je via de zijkant van de toiletpot de onderkant van de scharniergaten kan bereiken. Als je niet bij de onderkant van de scharniergaten kan doordat de zijkant gesloten is, moet je kiezen voor een toiletzitting met Easy fixing. Hiermee kun je de zitting eenvoudig vanaf de bovenkant op de toiletpot monteren.
 

Stap 4

Kies het juiste materiaal

Duroplast: Duroplast wc-brillen zijn praktisch onbreekbaar, antibacterieel en krasbestendig. Zelfs na jarenlang gebruik beleef je nog plezier aan deze bril.
MDF/hout: Deze zittingen bestaan uit houtsnippers die in kunstharslijm zijn geperst. Het neemt snel de lichaamstempratuur aan waardoor het erg comfortabel zit. Door de lak is de wc-bril ook erg eenvoudig te reinigen.
Thermoplast: Thermoplast toiletzittingen zijn licht in gewicht, sterk en nagenoeg onbreekbaar. Daarnaast zijn ze bestand tegen krassen waardoor ze jarenlang meegaan. Ook is thermoplast erg goed te recyclen.

Stap 5

Kies de functionaliteiten die je wilt hebben

Er is tegenwoordig meer mogelijk met een toiletzitting dan je denkt. De gemiddelde WC-bril van een paar jaar geleden had lang niet zoveel opties als de WC-bril van nu. Super fijn natuurlijk al die opties, maar misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij alle functionaliteiten van de toiletbrillen van Tiger onderaan deze pagina voor je op een rijtje gezet.
 

Handleidingen zoeken